La periodista Pilar Rahola ha atribuït la petició que ha fet avui l'exdirector del diari Abc José Antonio Zarzalejos, reclamant una detenció urgent del president Carles Puigdemont, al fet que a Espanya "estan molt a prop de patir una derrota judicial de molta alçada i de molta importància sobre el tema de la immunitat". Rahola ha fet referència d'aquesta manera al possible posicionament dels tribunals europeus, i al fet que Puigdemont ja té alguna immunitat reconeguda després de les eleccions europees.

Rahola ha recordat "l'eufòria que hi havia fins fa poc a la premsa de Madrid, d'èpica espanyola" sobre la situació de Puigdemont, i ha subratllat que ara han baixat el suflé, i el to és de vigilem, vigilem, vigilem a veure què passa".

Segons la periodista, per primer cop en molt temps es pot dir que a Espanya "estan de nervis" per aquest escenari polític, perquè tenen "un problema enorme" que es veurà en les pròximes setmanes.

Al seu entendre, radera la petició de detenció urgent de Puigdemont hi ha el convenciment que seria possible detenir-lo a Estrasburg el 2 de juliol, en la sessió inaugural del nou europarlament, aprofitant que és territori francès. Però ha recordat que Boye insisteix que "ja no poden detenir-lo i que França no es permetrà detenir un eurodiputat sense passar abans per un suplicatori i debat formal al Parlament europeu".