La periodista Pilar Rahola ha sortit en defensa de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, al programa Preguntes freqüents de TV3, i ha celebrat que fes un discurs antiracista en demanar que els catalanoparlants no canvïin de llengua quan parlen amb un nouvingut.

Segons Rahola, l'alcaldessa va fer un discurs políticament incorrecte, per dir que els catalanoparlants han de tractar tothom igual. "Anna Erra diu que ara que tenim una societat de moltes procedències, moltes vegades pugem a un taxi i si veiem que el conductor té aspecte indi o pakistanès immediatament li parlem en castellà. Què diu ella? Que el fet que sigui d'una manera que tu tens la idea que pot ser un immigrant que ha vingut de fora no et faci girar la llengua, perquè potser aquell xicot pakistanès parla millor que tu i ha anat a l'escola catalana. Ella diu que estaria fent un acte de racisme, perquè segons com el veus li gires l'idioma", ha indicat

 

La periodista ha reconegut que explicat com es va fer al Parlament quedà fatal i es va poder utilitzar a la contra, però l'alcaldessa en realitat fa un acte "de conciliació i de convivència".

"Immediatament es va muntar un autèntic akelarre, i aquells que es passen la vida agredint el nostre idioma -fa 300 anys que ho fan- es converteixen en víctimes, i els que el defensen, en botxins", ha denunciat.