L'escriptora Pilar Rahola ha estat una de les convidades pel Gremi de Restauració de Barcelona al pregó d'aquest migdia per celebrar Santa Eulàlia, patrona de Barcelona. Des del Born, l'expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero ha estat el pregoner i l'encarregat d'obrir l'acte amb un discurs que Rahola ha titllat de "patètic" i ha anat més enllà: "Feia temps que no sentia un discurs tan buit, despullat de sentit polític i forçat. Retòrica insulsa, paternalista i perdonavides".

Rahola no ha estat l'única que ha criticat el discurs de Zapatero, també s'hi ha sumat la regidora a l'Ajuntament de Barcelona de Junts per Catalunya, Elsa Artadi: "Ha sigut molt impactant".

Aquest tuit d'Artadi ha donat munició a Rahola per tornar a remarcar la seva indignació: "Sí, hem quedat tots garratibats i esmaperduts amb el nivell".

Però, què ha dit Zapatero que ha indignat tant Rahola? D'entrada, el mateix expresident espanyol bromejava que no entenia com l'havien pogut convidar per ser pregoner, tot i que creia que potser era per la seva "afició al Barça". I també ha lamentat "la profunda tristesa que sent pel conflicte català". A més, ha fet una crida al diàleg perquè "és el que ens mereixem tots" i ha demanat que la "societat catalana es faci seva" l'aposta pel diàleg.