La periodista Pilar Rahola ha manifestat que l'article del diari Frankfurter Allgemeine pressionant els jutges d'Schleswig perquè extradeixin Carles Puigdemont, i amb desqualificacions cap al tribunal, apunta que s'estan incrementant les pressions polítiques però també que no tenen lligada la decisió judicial.

"Jo vincularia la reunió ahir de Sanchez i Merkel amb l'article que surt avui al Frankfurter, on dona una clatellada al tribunal. És absolutament insòlit. El Frankfurter és el diari conservador per excel·lència d'Alemanya, més que representar la Merkel representa el deep state, l'estat profund, i és insòlit que publiqui un article on es carrega un tribunal", ha indicat.

Segons Rahola, això té una lectura dolenta i una lectura bona. "La dolenta és que hi ha pressions de Sánchez, i no és casualitat que tot sigui després d'una reunió amb Merkel, que està feble per la cimera sobre la immigració, i amb un Sánchez que li deu haver promès suport i que per a ell seria fantàstic venir amb el trofeu Puigdemont. Fa la impressió que s'accelera la pressió política sobre el tribunal, fins i tot en un país on existeix la independència de poders", ha apuntat.

Segons la periodista, la bona notícia és el mateix article. "No m'imagino un article tan dur al Frankfurter si ho tinguessin guanyat. No caldria. No es ficarien en l'embolic de fer un article crític contra un tribunal si ja estigués feta l'extradició i l'entrega de Puigdemont", ha manifestat. Rahola ha indicat que tot plegat pot tenir pes polític, però no judicial, i el cas de l'extradició o no de Puigdemont segueix obert.