El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha lamentat profundament avui la mort de la senadora i exalcaldessa del PP de València, Rita Barberá, i ha volgut subratllar que "cadascú tindrà sobre la seva consciència el que ha fet i ha dit" d'ella, "les barbaritats que se li han atribuït sense cap prova i justificació".

En declaracions al pati del Congrés dels Diputats abans de la sessió de control al Govern, Catalá ha considerat una "autèntica llàstima" la mort de la senadora, imputada en un suposat cas de blanqueig de capitals per part del Grup Municipal del PP a l'Ajuntament de València.

El ministre ha destacat de Barberá que va ser una persona que va treballar "durant moltíssims anys per l'interès general i pel servei públic". "I per tant, jo el que sento moltíssim és que hagi tingut uns mesos finals amb tanta crítica injustificada, al meu entendre. Jo he parlat sempre de la presumpció d'innocència", ha resolt.

Reflexió

Minuts després, ja als passadissos del Congrés, Catalá ha insistit que, tot i que no hi ha responsabilitats en un infart de miocardi, hauria de fer-se una reflexió sobre la conveniència de no fer prejudicis i de no denigrar les persones, a les quals es causa un "dany important".

El ministre ha destacat de Barberá que ha estat una persona que va treballar "durant moltíssims anys per l'interès general i pel servei públic". Jo he parlat sempre de la presumpció d'innocència", ha dit.

Homs carrega contra el ministre

El portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs, ha considerat que no són "oportuns" els comentaris del ministre de Justícia, Rafael Catalá, qui ha dit que cadascú tindrà sobre la seva consciència què ha fet i dit d'ella.

En declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Congrés poc després d'assabentar-se de la mort de l'exalcaldessa, Homs ha assenyalat que únicament volia traslladar el seu condol als familiars i amics de Barberá.

"No és oportú ara comentaris com el del ministre de Justícia. Quan hi ha una mort així s'ha d'expressar el condol als familiars i amics. Ja hi haurà temps per fer valoracions polítiques", ha apuntat.