El ministeri de Justícia ha extraviat la comissió rogatòria a Panamà sobre el cas de l'àtic d'Ignacio González, expresident de la comunitat de Madrid, segons assegura el digital Vozpopuli. Ho ha reconegut la cap de l'àrea d'Auxili Judicial de la Subdirecció de Cooperació Jurídica Internacional, Beatriz Diz. 

Una comissió rogatòria és un document oficial que representa una sol·licitud formal feta per un tribunal d'un país a un tribunal d'un altre país en relació amb alguna classe d'assistència judicial. És una formula per demanar ajuda per obtenir proves a l'estranger. 

Així doncs, en un escrit a l'instructor de la causa sobre el cas de l'àtic de l'expresident madrileny, Beatriz Diz reconeix que la carta que es va enviar el 2016 a Panamà es va extraviar.

"Tenint en compte que les autoritats de Panamà comuniquen que no han rebut la comunicació original entenem que s'ha extraviat durant l'enviament", destaca la funcionaria de Justícia, que respon així a la petició d'informació que havia cursat el nou jutge que s'encarrega de la causa en la que es troba implicat Ignacio González.

El citat mitjà apunta que en aquest requeriment del nou jutge es reclamava informació sobre la rogatòria enviada a Panamà el 9 de maig de 2016, l'últim responsable de la qual era el Ministeri de Justícia, en aquells moments dirigit pel ministre Rafael Català.

La relació entre Catalá i González

Mig any després que es fes aquella petició d'ajuda a Panamà, el mateix ministre Catalá va enviar un missatge a Ignacio González, principal imputat del cas Lezo, dient el següent: "Gràcies Nacho, una abraçada ben forta. Espero que aviat es tanquin tots aquests embolics". Aquest missatge es recull a les transcripcions de les conversacions de González gravades per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.