El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha acusat aquest dimarts de "minar la democràcia" els dirigents catalans que han mostrat el seu suport a Joan Coma, regidor de la CUP a la localitat de Vic, després de ser detingut perquè presti declaració aquest dimecres a l'Audiència Nacional per un delicte d'incitació a la sedició.

Segons Catalá, els qui han donat suport al regidor independentista, que es va negar a comparèixer davant del jutge després de ser citat el passat 24 d'octubre, estan solidaritzant-se amb una persona que "ha posat de manifest una actitud negacionista de l'Estat de dret" i és "obstruccionista" amb el funcionament de la Justícia.

"Qualsevol plantejament que pretengui justificar o explicar una actitud negativa a la convivència quotidiana i el respecte de la llei té molt poc de valor democràtic. Haurien de pensar-s'ho millor els qui fan aquest tipus de declaracions", ha dit el ministre de Justícia en declaracions als mitjans a Conca.

"Normal funcionament de la Justícia"

Catalá ha afirmat que la detenció de Coma per declarar aquest dimecres a l'Audiència Nacional de Madrid "no és ni més ni menys que el normal funcionament quotidià de la Justícia", on segons el ministre "tots tenim l'obligació de col·laborar amb l'aclariment dels fets que són objecte d'una investigació".

"Quan una persona no compareix en el que és una obligació, està previst en les nostres lleis que pugui ser obligat a aquesta compareixença", ha afegit Catalá per referir-se a la detenció aquest dimarts del regidor de la CUP a Vic, que ha relatat a Twitter el seu arrest.