El ministre de Justícia, Rafael Catalá, no compareixerà al Senat, com havia sol·licitat el PDeCAT, per aclarir les suposades "pressions" exercides pel Govern sobre la Comissió de Venècia del Consell d'Europa perquè modifiqués el seu informe sobre la reforma del Tribunal Constitucional.

La decisió ha estat anunciada en roda de premsa pel portaveu del Partit Demòcrata al Senat, Josep Lluís Cleries, qui ha assegurat després de la Junta de Portaveus que la petició ha estat rebutjada per la majoria absoluta del PP, malgrat que els altres grups parlamentaris havien donat el seu suport al requeriment.

Ha lamentat Cleries que el grup popular s'hagi negat a admetre la presència de Catalá al ple de la Cambra Alta quan se suposa que aquest partit està buscant el "diàleg" amb Catalunya "dia sí i dia també".

El passat 11 de març la Comissió de Venècia va dictaminar sobre la reforma de la llei del Tribunal Constitucional del 2015 i va advertir que Espanya hauria de millorar alguns aspectes, com la capacitat de destituir un president autonòmic.

L'òrgan consultiu del Consell d'Europa per a assumptes constitucionals va donar a conèixer la seva opinió no vinculant sobre aquesta modificació normativa a sol·licitud de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.