El ministre de Justícia, Rafael Catalá, s'ha mostrat satisfet aquesta nit del balanç dels 100 dies d'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya ja que ha estat positiu en "la garantia dels serveis públics en aquest territori.

"Hem tornat la veu als catalans", ha assenyalat el titular de Justícia en una entrevista en "La noche en 24 horas" de TVE, que ha afegit que "la nostra Constitució i la nostra democràcia han funcionat. Ha tornat a la normalitat".

"No crec que hi hagués un Pla Moncloa" com el denunciat per Carles Puigdemont" ha afegit el ministre, que ha afirmat que l'únic pla és el del funcionament de l'Estat de dret i la garantia que la llei s'aplica. "Tenim una democràcia consolidada i quan hi ha hagut problemes hem estat capaços de superar-los", ha assenyalat.

El titular de Justícia ha asseverat en relació amb la proposta manejada per l'independentisme d'una investidura simbòlica de Puigdemont que "el que no pot ser no pot ser, i a més és impossible". La figura simbòlica és una figura que no hi ha a l'estatut d'autonomia català ni en la nostra legislació, ha afirmat, "ja que ningú no reconeix el que no és possible".