La ràdio i televisió pública finlandesa Yle ha publicat a la seva pàgina web un article en què es fa ressò de la persecució a què s'han vist sotmesos els CDR. L'autor de l'article, Antti Kuronen, manifesta que alguns membres del CDR no han acceptat de ser entrevistats per aquest mitjà de Finlàndia, perquè intenten no atreure l'atenció de les autoritats (però inclou unes declaracions de Marta Rosique).

L'article explica que diversos militants del CDR són perseguits judicialment per la seva acció a l'estació de Sants el 8 de novembre, quan van interrompre la circulació de l'AVE. També menciona les citacions contra 700 alcaldes i el cessament de 200 alts càrrecs de la Generalitat. I fins i tot inclou referències a la persecució als rapers acusats d'enaltiment del terrorisme i apunta que a l'Estat espanyol s'hi està donant una restricció dels drets civils.

Yle també recull el testimoni de la diputada de Demòcrates Assumpció Laïlla, qui es refereix a l'intent d'investidura de Jordi Sànchez, demanant que no s'obstaculitzi i lamentant que bona part del govern sigui a l'exili.

L'article acaba amb l'opinió de Laïlla, que reivindica una mediació internacional en el cas català i protesta per la negativa del govern espanyol a negociar.