La ràdio pública alemanya Deutschlandfunk ha afirmat avui que l'euroordre espanyola contra el president Carles Puigdemont està molt tocada, i que ha perdut argumentació jurídica des que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va desmentir que el referèndum de l'1 d'octubre s'hagués fet amb fons públics.

"Fins i tot el Ministeri d'Hisenda diu públicament que no hi ha proves tangibles que Puigdemont hagi malversat diners públics, cosa que ha colpejat encara més tota la construcció jurídica de la Justícia espanyola", ha indicat Deutschlandfunk. Normalment les euroordres de detenció es tramiten però en aquest cas "la decisió del Tribunal d'Schleswig-Holstein està totalment oberta", ha afegit.

Segons l'emissora, en conversa amb el seu corresponsal, el poder judicial espanyol està intentant, com es diu aquí, salvar els mobles. "Està intentant salvar el que pugui salvar", ha indicat. La ràdio ha insinuat una actitud a la desesperada.

Deutschlandfunk apunta que el que pugui passar amb l'euroordre no té per què afectar políticament el govern espanyol, perquè viu una dinàmica interna. "Encara que el comportament del govern espanyol de Mariano Rajoy és vist de forma bastant negativa a nivell internacional, els espanyols li donen suport en aquesta qüestió", ha indicat.