La ràdio pública d'Alemanya Deutschlandfunk, la primera del país, ha informat avui en plena deliberació jurídica de l'euroordre contra el president Carles Puigdemont, que la comissió de Drets Humans de les Nacions Unides ha admès un recurs del mandatari català per falta de garanties judicials a Espanya.

"El comitè de Drets Humans de l'ONU ha acceptat a tràmit una queixa de l'expresident català Puigdemont. Ha estat anunciat d'aquesta manera per una portaveu del comitè a Ginebra. Puigdemont acusa Espanya de vulnerar els seus drets polítics, i ara el govern espanyol disposa de 6 mesos per pronunciar-se", ha assenyalat Deutschlandfunk.

L'emissora ha recordat que la policia alemanya va detenir diumenge Puigdemont en base a una euroordre, i que el jutjat de primera instància de Neumünster va començar ahir el procediment sol·licitat per Espanya. Recorda que Espanya acusa Puigdemont de rebel·lió.

 

Per la seva banda, el diari de Kiel (capital de Schleswig Holstein) Kieler Nachrichten ha informat de la roda de premsa dels advocats Jaume Alonso Cuevillas i Gonzalo Boye, recordant que han comunicat que Puigdemont es mostra convençut i disposat a continuar la seva lluita. Subratlla a més que el president està satisfet del tracte de la presó, "i del suport que li han mostrat els altres presos".