La ràdio alemanya, Deutschlandfunk, ha advertit de la degradació que s'està produint a Espanya, on la pobresa ja arriba al 20% de la població, i s'acarnissa sobre els menors de 18 anys, on la taxa arriba al 27%. L'emissora precisa que són dades oficials.

L'emissora apunta que Espanya "està especialment afectada" a nivell europeu, en aquesta situació preocupant.

"La crisi del coronavirus ha agreujat la situació econòmica de moltes persones a Espanya. Al voltant del 20% de la població està considerada pobre. Amb l'adopció de la renda bàsica, que està prevista des de fa temps, el govern espanyol vol prendre ara contramesures", indica. 

L'emissora afirma que no hi ha un "suport pedagògic especial a les escoles" davant d'aquesta situació, i assenyala que mentre els fills de les famílies de classe mitjana van a escoles concertades, els fills de famílies pobres "es troben a les escoles estatals".

Detuschlandfunk

"Sobreviure amb 7.000 euros a l'any", titula Deutschlandfunk

Deutschlandfunk critica que les mesures que ha aplicat el govern del PSOE i Podemos no acaben d'arribar a la societat. "Encara que el govern espanyol va decidir al mes de maig prestacions socials addicionals a causa del coronavirus, de tal manera que les famílies amb 3 fills o més podrien rebre fins a 1.000 euros més, les oficines amb prou feines tenen personal a causa de la pandèmia i la tramitació de les sol·licituds és lenta", afegeix.

L'Institut Espanyol de la Seguretat Social ha aprovat només 3.966 sol·licituds per percebre l'ingrés mínim vital (IMV), el 0,57% de l'total, a data 7 d'agost, segons recull la resposta a una consulta plantejada per l'Associació Víctimes de l'Atur.

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá , ha assenyalat aquesta setmana en el seu compte de Twitter que s'han rebut més de 700.000 peticions de prestació.

Segons l'emissora, que entrevista diversos testimonis, hi ha moltes famílies que han de passar amb un pressupost de 7.000 euros anuals, amb una situació de "supervivència".

Coincidint amb aquesta situació, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebut una escridassada a la sortida d'una església a Matalascañas (Huelva), on passa part de les seves vacances, en concret a la reserva de Doñana.

Els fets van passar ahir a la tarda i han transcendit avui. Algunes persones que es trobaven a l'exterior de la parròquia de Sant Francesc d'Assís van començar a cridar "fora, fora" i "pocavergonya", mentre que alguns l'aplaudien.

Sánchez va assistir a una missa de difunts en record de José María Pérez Ayala, treballador de Doñana i reconegut mediambientalista.

Durant l'esbroncada, alguns dels crítics amb Sánchez s'hi han acostat, però no s'ha arribat a produir cap incident. Membres dels serveis de seguretat del president espanyol han fet un cordó i han permès que pugés al seu vehicle per tornar a Doñana.