Les protestes que s'estan reproduint arreu del món contra el racisme i la violència policial arran de la mort de George Floyd a Minneapolis s'han escoltat també al ple del Parlament. 

La primera veu que s'ha aixecat per sumar-se a les protestes ha estat la del diputat de la CUP Vidal Aragonès que abans d'iniciar la sessió de control al president, Quim Torra, ha citat Angela Davis per advertir que "en una societat racista no n'hi ha prou amb no ser racista, cal ser antiracista". "George Floyd, no oblidem", ha reblat abans de mostrar el suport a les concentracions arreu del món en protesta contra la violència policia.

 

En prendre la paraula el president s'ha volgut sumar a les paraules d'Aragonès. Posteriorment ha estat el republicà Sergi Sabrià qui s'ha afegit a la denúncia advertint que s'estan perdent drets i llibertats. "Hem vist coses que ens esgarrifen aquests dies totes les vides importen, black lives matter, totes les vides importen als Estats Units i aquí", ha manifestat recollint el lema d'aquest moviment internacional.

Finalment ha estat el portaveu de JxCat, Albert Batet, el qui en prendre la paraula ha volgut expressar el suport i solidaritat a les manifestacions dels Estats Units. "Racisme ni aquí ni enlloc", ha reblat.