El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, no s'ha quedat curt. El diputat s'ha referit a una hipotètica ruptura amb l'Estat com "una enganyifa" i "una fanfarronada" (ja ho va dir a la investidura fallida d'Artur Mas), i ha tractat al candidat Carles Puigdemont de "somiatruites que no pot estar al davant de la Generalitat" si es creu tal ruptura.

El diputat de CSQP ha relacionat Puigdemont amb l'expresident Jordi Pujol, assegurant que "sempre l'hem conegut reivindicant el seu mestratge polític" i que aquest vincle "explica els curosos silencis" en el discurs del presidenciable.

Agònic desenllaç

Rabell ha parlat d'aquesta investidura com un "agònic desenllaç" i un acord en què la CUP ha cedit "a canvi de res, a canvi de fum". "Quines garanties tenim que no és per fer els seus tripijocs d’aritmètica parlamentària?" ha preguntat Rabell, citant la frase del discurs de Mas d'aquest dissabte en què parlava de corregir el resultats de les urnes. "És una manera de guanyar temps, tirar pilota endavant, per refer un partit en caiguda lliure" ha afegit.

Rabell ha dedicat gran part dels seus trenta minuts d'intervenció a criticar i posar en dubte el procés d'independència que defensen JxSí i la CUP. "No hi haurà cap mena de desconnexió", perquè no hi ha legitimitat democràtica, ni força social, ni recursos, ni reforços externs, ha dit.