Qui va ser líder de Catalunya Sí Que Es Pot, Lluís Rabell, famós per haver estat aplaudit per la dreta espanyolista al Parlament juntament amb el seu company de files, Joan Coscubiela, ha reaparegut aquest dimecres en la conferència I ara què? Catalunya després de les eleccions? organitzada per Entesa Federalista.

Acompanyat de la vicesecretària primera del PSC, Eva Granados, Rabell ha acusat els partits independentistes d'"autoritaris".

Rabell ha recordat la llei de transitorietat aprovada la tardor del 2017 i ha assegurat que en aquell moment "l'independentisme es va veure abocat a definir els contorns de la República que proposava". "Encara que fos un esbós, i va ser el disseny d'un Estat autoritari", ha sentenciat.

Rabell ha argumentat que en aquell text "el poder judicial apareixia sotmès al poder presidencial, la definició d'una assemblea constituent venia predeterminada per unes entitats que tothom entén que són les nacionalistes". "No va ser un error de disseny, expressava realment la realitat que suposava el projecte independentista en les condicions actuals històriques de globalització del segle XXI", ha dit. 

L'exdirigent dels comuns ha apuntat que els independentistes volien fer construir "una Andorra amb vistes al mar" que "en cap cas podria ser un Estat social i democràtic". També ha acusat l'independentisme de "fer molt mal" al catalanisme. "Quan vas a la Verneda o a Nou Barris i parles de catalanisme t'acusen d'independentista", ha lamentat.

Granados: "Estafa"

Per la seva banda, Granados ha afirmat que "tota aquesta agenda social que ha recollit l'estelada és una gran estafa. No han fet res del que van prometre que farien en aquest tema".

També ha culpat les formacions independentistes d'haver convertit el Parlament en un lloc on es debaten coses que no interessen al conjunt de la societat. "Ara ja no hi ha manifestacions davant del Parlament. Abans era un espai on la gent es manifestava. Ara és decadència", ha retret.

 

Imatge principal: Qui va ser líder de Catalunya Sí Que Es Pot, Lluís Rabell, famós per haver estat aplaudit per la dreta espanyolista al Parlament juntament amb el seu company de files, Joan Coscubiela, ha reaparegut aquest dimecres / @BeaSilva9