El president del grup parlamentari de CSQP, Lluís Rabell, ha dit aquest dissabte que "en principi" la coalició d'esquerres participarà a la cimera del referèndum convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el 23 de desembre. Ara bé, ha demanat al Govern que concreti els termes de la trobada per acabar de decidir si hi assistiran.

"No tenim línies vermelles per ser-hi o no. Depèn de com sigui la convocatòria veurem qui hi va, què proposem o quina importància i abast té la reunió", ha explicat en declaracions a l'ACN. CSQP encara no ha rebut la invitació per formar part de la trobada. Rabell ha lamentat haver-se'n assabentat a través dels mitjans, i ha opinat que la cimera "sembla una moneda de canvi pel suport de la CUP a uns pressupostos molt poc socials".

Els "podemites", pel referèndum

El 69,3% dels membres de Podem defensa la celebració d'un referèndum "com a principal eina per solucionar el futur polític" de Catalunya, davant un 30,68% dels militants que no es posiciona",  segons van revelar ahir els resultats de la consulta interna que ha fet el partit és que cap dels militants catalans s'ha oposat a la convocatòria del referèndum. 

Així ho reflecteix el document 'Marea Morada' que ha elaborat el partit a través de les opinions dels membres dels seus cercles sobre com ha de ser el nou partit els 'comuns' que negocien Podem, BComú, ICV, EUiA i Equo.