La indignació i l'enuig dels eurodiputats electes Carles Puigdemont i Toni Comín pel veto a l'entrada del Parlament Europeu s'ha convertit ja en una queixa formal. Els representats legals de tots dos han enviat una carta a al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i una altra al secretari general, Klaus Welle, en la que denuncien un "tracte discriminatori". 

Puigdemont i Comin consideren que el fet que se'ls impedís l’entrada al Parlament Europeu per iniciar els tràmits com a eurodiputats electes, tal com van fer representats d'altres grups, els discrimina. 

Per això, a més de fer una denuncia formal, en la carta a Klaus Welle també es demana una còpia de la llista amb els noms dels eurodiputats electes que asseguren els van mostrar a l'entrada, així com la documentació on consti la prohibició cap a ells. També es demana accedir a la gravació de les càmeres de seguretat que proven tot el que va passar aquest dimecres a la tarda, moment en que se'ls va privar l'accés a les instal·lacions.

Puigdemont i Comín també han presentat una carta a la Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly, per denunciar la situació. 

Els fets arriben després que el Parlament Europeu prohibís dimecres a la tarda a Puigdemont i Comín entrar a la cambra i començar alguns dels tràmits per ser eurodiputats. Tot i haver estat escollits el passat 26-M i ser eurodiputats electes, no van poder accedir a les instal·lacions com sí que van poder fer altres polítics escollits com José Ramón Bauzà de Ciutadans.

L'eurocambra permet als eurodiputats electes accedir a les instal·lacions amb una acreditació provisional mentre no arriben les comunicacions oficials dels estats membres amb la llista definitiva. Puigdemont i Comín, però, no van poder entrar. Segons el president a l'exili, la prohibició a la seva entrada va arribar del secretari general del Parlament Europeu.

Arran d'aquests fets, PP, Cs i PSOE van demanar per carta a Tajani que suspengués tots els permisos temporals als eurodiputats electes de l'Estat per evitar que Puigdemont i Comín poguessin entrar a la cambra i tinguin una credencial sense haver recollit l'acta a Madrid.