Tornem-hi encara més. Emmanuel Macron es va doctorar en el tancament del G-7 de Biarritz. El Mundo és el diari que li atorga la condecoració més notable en portada, atès que el presenta com l’home que va convèncer Donald Trump d’afluixar en les seves baralles amb la Xina i l’Iran. Té molt de mèrit aconseguir que un home tan mercurial com el president nord-americà hagi estalviat al món el numeret Ara-No-Respiro de l’any passat. Macron es mereix aquestes portades que li dediquen, encara que demà qui sap què passarà. La diplomàcia internacional és com una Champions perpètua, on les eliminatòries no acaben mai, o una competició d’esgrima, on ara puntua un i després l’altre. Avui ha guanyat Macron. Demà… vés a saber.

LV

La majoria de portades trien la foto del Macron feliç i segur, amb el polze amunt en homenatge a Trump, mentre aquest fa cara de no estar gaire content. Potser els seus instints li diuen que l’han ensarronat, que hi ha mosca en l’arròs. A La Vanguardia, que selecciona una foto més general, es veu el mateix panorama. És gairebé la imatge a l’inrevés de l’any passat: tots els líders ansiosos envoltant un Trump reticent que gaudeix la rebequeria de no voler signar la declaració conjunta.

Libe

Per curiositat i context, els diaris francesos també ovacionen Macron per restaurar aquesta nova grandeur francesa al tauler internacional. “A la conferència de premsa amb Donald Trump, el president francès referma la posició de França en la reunió cara a cara entre Estats Units i l’Iran”, diu Le Monde, el diari liberal progre a la web. Libération, referent de l’esquerra, també s’hi apunta: “Macron: G7 et match”, que en francès sona com “Macron: set i partit”. A més, aquest diari fa una edició dedicada als boscos. El conservador Le Figaro fa sonar una nota de dubte: “Iran: La maniobra de Macron, un cop publicitari o un cop de geni?”.

ABC

LR

EPA

No tothom s’apunta a aplaudir el president francès. L’ABC torna a pujar a la muntanya amb esperit trabucaire per castigar Pedro Sánchez. La Razón et posa al dia de l’embolic jurídic del trasllat de les despulles de Franco. El Punt Avui destaca les corredisses de JxCAT i ERC per dissimular les picabaralles d’aquests dies per tal de no fer mal a la Diada.

EP

EPC

ARA