El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit amb Anna Gabriel aquest dijous al matí a Ginebra per parlar de la situació  a Catalunya i de la vida de l’exdiputada de la CUP a Suïssa.

L’esmorzar entre Torra i Gabriel es va tancar dimecres al vespre. De la mateixa manera que la trobada el dia anterior amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, la reunió s’ha dut a terme de manera discreta i sense càmeres.

El president Torra ha assegurat que la reunió amb Gabriel ha estat "molt important" per a ell. Destaca que l’ha pogut abraçar i enviar-li "tots els records" des de Catalunya. "Com sempre que surts a l’exili i et trobes amb els companys que estan aquí, tinc la sensació que aquí són dones lliures mentre que a l’estat espanyol són a la presó", diu Torra. Això, assegura el president, el fa adonar de "fins a quin punt és inconcebible la resposta que està donant Europa i la resposta que dona Espanya" a Catalunya.

Després de parlar amb les dues polítiques independentistes que es troben a Suïssa, Torra ha reiterat que "el gran repte que tenim com a país l’hem d’afrontar units".

Fonts de la CUP han puntualitzat que no s'han tractat qüestions polítiques en la trobada. "Han fet un cafè informal, en condició de persona exiliada".