El president de la Generalitat, Quim Torra, ha confessat al diari suís Le Temps, que li agradaria acabar sent el primer ambaixador de Catalunya a Berna, un cop consolidada la República catalana. Torra ha confirmat que no es pensa presentar a les pròximes eleccions catalanes, i que espera que aquestes ja siguin "per escollir la presidència de la República catalana".

"Jo no aspirava a ser president de Catalunya. Ni tampoc aspirava a treballar en una gran empresa suïssa. La vida m'ha donat oportunitats, i he tingut sort. El meu successor a la presidència d'Òmnium [Jordi Cuixart] porta un any a la presó. Em podria haver passat a mi. Jo no vinc del món polític. Sempre he dit que no em presentaré per a la reelecció a les pròximes eleccions catalanes. Espero que siguin per a la presidència de la República catalana. I per part meva, per què no postular-me per al càrrec d'ambaixador català a Berna?", ha indicat. 

Torra explica que ha presentat a Suïssa la seva petició d'una mediació internacional entre Catalunya i Espanya, a causa de la cultura de diàleg d'aquest país, però sense a referir-se a les autoritats suïsses en concret. També apunta que el Govern està disposat a cedir la declaració d'independència a canvi d'un referèndum acordat, però ha advertit que aquest és el límit d'on no passaran.