L’economista Xavier Sala-i-Martín ha reaccionat a la petició de l’oposició al Parlament de Catalunya (la CUP inclosa) perquè el president Torra convoqui eleccions immediatament o se sotmeti a una qüestió de confiança, i ha recomanat al president de la Generalitat que “no n'ha de fer ni cas”.

En un tuit i en resposta a un col·lectiu d’esquerres que instava Torra a obeir el “mandat popular”, l’economista ha reaccionat assegurant que no es pot parlar de mandat popular “quan hi ha parlamentaris que són a la presó i no han pogut votar”.

Per això ha recomanat a Torra que no faci res davant una “votació-farsa”, a més de carregar contra el compte @cortum_club, a qui ha titllat de “farsants”.

El tuit, que ha tingut resposta de Quim Torra, ha desembocat en una discussió amb altres usuaris.

Així, l’economista ha insistit que el Parlament “té segrestats quatre membres a qui no deixa votar perquè no li surt de les pilotes al jutge que no representa la voluntat dels ciutadans”.

A més, ha recordat que quan es van presentar a les eleccions no era a la presó i que a un d’ells, amb referència a Turull, “el van empresonar quan era enmig del debat per ser investit president”.