El president de la Generalitat, Quim Torra, no anirà a l’acte d’inauguració dels Jocs del Mediterrani d’aquest vespre a Tarragona, on sí que hi assistiran el rei d’Espanya, Felip VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Segons ha avançat Rac1, el president hauria pres la decisió poc després de les 10 hores. Amb tot , la decisió no ha estat comunicada de manera oficial i encara podria estar-se discutint. En qualsevol cas, el president farà una declaració institucional a dos quarts d'una, quan finalment i de manera oficial, es resoldrà la incògnita sobre la seva assistència.

Ahir mateix Torra va fer saber, des de Berlín, que no prendria una decisió fins aquest mateix divendres. Després de reunirse amb Carles Puigdemont a la capital alemanya, Torra va tornar a carregar contra el Rei per no haver-se disculpat pel seu discurs sobre el 3-O, i va decidir mantenir la incògnita sobre la seva assistència als Jocs del Mediterrani.

Dimecres Torra va enviar una carta al cap de l'Estat aquest dimecres ―conjuntament amb Puigdemont i l'expresident Artur Mas― on demanava una reunió amb el Rei coincidint amb els Jocs i a més va demanar-li que es disculpés pel seu discurs del 3 d’octubre. Tot i això, el Rei va condicionar la reunió a l'acceptació de Sánchez, i aquest la va acabar descartant.               

Seguirà ampliació