El president de la Generalitat, Quim Torra, viatjarà el viernes a Lisboa convidat per una institució universitària per tal d'oferir una conferència sobre l'autodeterminació de Catalunya i la internacionalització del procés.

Torra, segons informa l'ACN, pronunciarà una conferència en anglès sota el títol 'Catalonia and the right to self-determination: an international perspective'. L'esdeveniment serà a l’ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa divendres a la tarda. El president hi va convidat pel Departament de Doctorat i Màsters en Ciències Polítiques i pel Màster en Estudis Internacionals, amb associació amb el Centre de Recerca i Estudis de Sociologia i el Centre d’Estudis Internacionals  d’aquest centre universitari portuguès.

Segons fonts de Presidència, un cop finalitzada la conferència, Torra participarà en un debat amb l’historiador i ex vicepresident del Parlament Europeu José Pachecho Pereira, i amb l’investigador en política internacional de l’ISCTE i autor del llibre Espanha e Catalunha. Choque de nacionalismos Felipe Vasconcelos Romão. L’acte estarà moderat pel professor i investigador de l’ISCTE-IUL André Freire.