Davant l’anunci de la candidatura a la investidura de Quim Torra, el PSC i el PSOE han reaccionat de forma conjunta en un comunicat, on expressen el seu malestar per la designació: “Lamentem que el bloc independentista hagi triat una persona amb un dels perfils més sectaris”, asseguren els socialistes.

En el mateix document, lamenten el “temps perdut” des del 21-D i recorden a Torra “el seu deure d’acomplir la legalitat estatutària i constitucional”. No obstant això, afegeixen que confien que el proper Govern “iniciï un doble diàleg, d’una banda per tancar les ferides obertes pel procés entre catalans, i, de l’altra, el diàleg entre els dos governs, central i català, per normalitzar les relacions en benefici de la societat catalana”.

Per la seva part, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat al nou candidat a la investidura que pensi en tot el país. “Esperem que Quim Torra, si obté el mandat del Parlament, governi respectant la llei i les institucions, i pensant en el conjunt del país i no només en els independentistes”, ha assegurat. “La seva trajectòria no ens permet fer-li confiança”, admet el dirigent socialista, que ha afegit: “Estarem atents a les seves propostes i decisions”.