El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lloat l'economia catalana i ha assegurat que "els fets han desmentit els mals averanys", un any després que l'Estat advertís i afirmés que el sistema econòmic català sortia perjudicat per l'1-O. Torra ha criticat l'actitud del govern espanyol de Mariano Rajoy per haver pressionat empreses amb l'objectiu que marxessin del Principat, durant la inauguració aquesta matí de la 23a edició de la Jornada dels Economistes.

Torra ha recordat que la inauguració d'aquestes jornades van coincidir l'any passat  amb el 27 d'octubre, dia que es va proclamar la independència al Parlament. Un any després, el president ha carregat contra un Estat que va actuar "contra els interessos de l'economia catalana i les empreses".

"Les coses al seu lloc"

"La realitat ha posat les coses al seu lloc", ha afirmat. Ni milers d'empreses han marxat ni les exportacions o inversions han caigut "dramàticament", ha constatat Torra, que ha conclòs que Catalunya i Barcelona continuen sent dels "millors llocs" d'Europa per a invertir-hi i créixer econòmicament.

A l'acte també hi ha assistit la consellera d'Empresa, Àngels Chacón; el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Anton Gasol; i el president del Consell General d'Economistes, Valentí Pich.

Pisarello reclama suport als pressupostos

Durant la seva intervenció, el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha reclamat el suport del Govern  als pressupostos de l'Estat: "El 80% de la població també demana intel·ligència i mirada llarga en la defensa de les necessitats socials i econòmiques".

Pisarello ha dit que entén que el Govern sigui "crític" amb els pressupostos del govern espanyol, però ha insistit que una pròrroga dels comptes estatals limitaria les capacitats de totes les administracions. Torra ha intervingut just després de Pisarello, però no l'ha respost.