El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat per a aquest dissabte 26 d'octubre tots els alcaldes dels ajuntaments catalans que hagin aprovat la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem que rebutja la condemna, demana l'amnistia per als presos i defensa el dret a l'autodeterminació.

El text el va promoure l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), i per això les dues entitats municipalistes han cridat els municipis adherits a acudir a aquesta cita per lliurar al president les mocions aprovades i signades.

L’acte tindrà lloc a les 11 hores a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, i comptarà amb les intervencions de representants del món local; del president de l'ACM, Lluís Soler; del president de l'AMI, Josep Maria Cervera; del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i del president de la Generalitat.

Tot i que encara no se sap quants alcaldes hi assistiran, un total de 814 dels 947 ajuntaments catalans han aprovat la moció, i les entitats promotores ja van assegurar que farien els possibles perquè hi acudissin com més millor.