El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat aquest dilluns la incorporació del conseller Toni Comín a la candidatura de JxCat a les eleccions europees, que encapçalarà el president Carles Puigdemont, i ha convidat el líder d'ERC i vicepresident Oriol Junqueras a incorporar-s'hi. "Seria un goig que la llista que el país vol la poguéssim acabar confegint entre tots", ha dit en una entrevista de Ràdio 4.

Per al president Torra, que Comín, vinculat a ERC, vagi de número dos de Puigdemont "és una sort pel país", per la qual cosa ha emplaçat Junqueras a sumar-se a la candidatura per fer una llista "unitària, transversal i plural".

Torra també ha respost l'excoordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, que ha obert la porta a formar un nou partit. Davant de la idea de l'actual senadora i de les seves crítiques al funcionament del Govern, el president ha apel·lat a la unitat i ha demanat "generositat" i "coherència" a Pascal, així com que sigui "conseqüent".

Tot i que ha admès que "gairebé cada dia" parla amb Carles Puigdemont "per lleialtat política", ha assegurat que "Catalunya es dirigeix des del Palau de la Generalitat"