Si aquest dilluns va comparèixer a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat, aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra, traslladarà la reacció a la sentència al Parlament de Catalunya. Serà en format compareixença, cosa que implica que, en principi, no s'hi poden votar iniciatives polítiques. 

Així ho ha acordat la Junta de Portaveus, aquest dimarts. Només la CUP havia sol·licitat que el president comparegués a la cambra en un ple específic, una modalitat que permet que els grups puguin presentar el que es coneix com a propostes de resolució que es voten al ple i que per tant poden tenir efectes jurídics. 

Finalment, després de dies de debat intern intens, JxCat i ERC han acordat que el president Torra demanés al Parlament una compareixença per valorar "els darrers esdeveniments de l'actualitat política i judicial". Tindrà temps d'intervenció il·limitat i la resta de grups podran respondre-li durant un màxim de deu minuts. 

Si els partits independentistes optessin per presentar alguna proposta a votació sobre el rebuig a la sentència i la defensa del dret d'autodeterminació, com han estat negociant durant les darreres hores, caldria que demanessin una alteració de l'ordre del dia del ple, s'hauria d'entrar el text a registre i s'hauria d'obrir un període perquè la resta de grups puguin presentar esmenes.