"No permetré que un tribunal suplanti la sobirania dels catalans", va advertir Quim Torra durant el missatge de Cap d'Any. Ara, qui pretén apartar-lo no és ni tan sols el Suprem, sinó un òrgan administratiu com és la Junta Electoral Central. El president estudia a aquesta hora com aplicar aquella promesa de no acceptar la inhabilitació, en una reunió al més alt nivell amb el grup parlamentari de Junts per Catalunya, en la qual també participa -per videoconferència- Carles Puigdemont, així com els consellers de JxCat. 

A partir de les cinc de la tarda, arrencara un ple extraordinari a la cambra catalana amb un únic punt, la compareixença del Torra "amb motiu de l'agressió a l'Estatut d'Autonomia i les institucions catalanes". Segons fonts properes al president, el discurs que pronunciarà ja està estructurat i ara n'estaria ultimant els detalls. Un cop finalitzi la trobada amb els seus quadres al Parlament, que ha començat a les 10 del matí, el cap de l'executiu es desplaçarà cap al Palau de la Generalitat, on mantindrà diverses reunions de manera discreta i acabarà de perfilar la seva intervenció. 

En paral·lel, la mesa i la junta de portaveus del Parlament es reuniran a partir de la una del migdia per decidir si a la sessió convocada poden presentar-se i votar-se propostes de resolució. La intenció de JxCat és que es que el ple voti un text que blindi el president de la decisió de la Junta Electoral Central. 

Durant una declaració institucional ahir a la nit, Torra ja va deixar clar que "mentre el Parlament de Catalunya no digui el contrari, continuaré essent diputat i president de Catalunya i exercint les funcions del meu càrrec". AIxí mateix va demanar als diputats que rebutgessin la resolució de la JEC que, des del seu punt de vista, "vulnera la llei". Així mateix va avançar la seva intenció de presentar "tots els recursos possibles".