El president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, han mostrat la seva indignació pel desbloqueig de les bestretes dels fons autonòmics que el govern central deu a l'administració catalana i que xifren en 1.317 milions. Ambdós han acusat Madrid d'usar el finançament per pressionar els governs autonòmics tot incomplint els seus deures.

Quim Torra, mitjançant Twitter, ha acusat d'electoralisme el PSOE per decidir el desbloqueig dels fons autonòmics justament quan ha de començar la campanya electoral. Ha considerat que l'impagament era un simple xantatge que s'havia sustentat mitjançant "engany sobre engany". El president de la Generalitat conclou: "Vergonya, cavallers, vergonya".

Per la seva banda, el vicepresident Pere Aragonès ha afirmat, també a través de Twitter, que la mesura del govern espanyol demostra "que teníem i tenim raó a denunciar-lo". Ha acusat l'executiu de Madrid de "retenir irregularment el que ens correspon" i ha afirmat que mantindran la demanda judicial que van presentar "fins que no arribi l'últim euro".

També el Bloc Nacionalista Gallec ha considerat "una burla" que ara el PSOE prometi desbloquejar els fons autonòmics i ha demanat al president de la Xunta que usi la via judicial per reclamar els milions que l'Estat deu a l'administració autonòmica.

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, de Ciutadans, també ha criticat la mesura i ha acusat Pedro Sánchez de "riure's de les autonomies" i d'actuar únicament per fer "campanya electoral".

En canvi, el president aragonès, el socialista Javier Lambán, ha afirmat que és una "bona notícia" el desbloqueig dels milers de milions d'euros que el govern espanyol deu a les comunitats autònomes.