El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encoratjat a la ciutadania a "recordar l'1 d'octubre" de cara a les properes cites electorals. "És important que ens guiï aquella unitat", ha dit, davant del que preveu que són unes eleccions "fonamentals" i en les que "ens juguem el futur del nostre país". "És essencial que aquestes eleccions ens vagin bé", ha afirmat. Torra ha fet aquestes declaracions aquest dimarts al vespre en la presentació de Marc Castells com a alcaldable de Junts per Igualada a la capital de l'Anoia. L'acte també ha comptat amb l'expresident Artur Mas, qui ha alertat dels riscos d'un possible pacte entre el PSOE i Ciutadans a l'executiu espanyol, pel que ha demanat que es voti amb la mateixa clau local.

El president ha dit que Junts per Catalunya es presenta a tres eleccions "fonamentals pel país". "És important que ens vagin bé perquè representem la centralitat del país i som el millor que va donar l'1 d'octubre", ha assegurat. Segons Torra "ens trobem en uns moments importants" en els que cal "mantenir l'esperit del 21 de setembre i de l'1 d'octubre" quan "Catalunya va creure en si mateixa".

Tres comicis “entrelligats”

El president ha reclamat el vot dels assistents en els tres comicis. "Estan entrelligats", ha assegurat, tot especificant que "quan votem a les espanyoles no ens podem oblidar que Puigdemont es presenta a les europees i que un bon resultat a les espanyoles també el pot ajudar i que ell, alhora, pot ajudar als nostres alcaldes", ha dit.

Per la seva part, l'expresident Artur Mas ha demanat que es voti igual a les municipals que a les generals. Mas ha alertat de què, a Espanya, poden sortir dues coalicions "que ens interpel·laran molt més" com seria la unió entre el PSOE i Ciutadans "per molt que diguin que no" o "la triple andalusa portada a Espanya". Per aquesta raó ha fet una crida a "votar a aquelles formacions que posaran Catalunya al capdavant".

La presentació de Castells com a alcaldable també ha comptat amb una connexió en directe amb Carles Puigdemont, qui ha mostrat el seu suport al candidat, i d'unes projeccions on es podia llegir a Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull apostant també perquè l'actual batlle de la capital de l'Anoia segueixi al capdavant de la ciutat.