L'exconseller de la Generalitat i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, que el setembre passat va deixar el PSC després de més de 30 anys de militància, torna a apropar-se al partit. Ho va fer explícit el passat dia 31 de maig, quan va participar en una conferència del PSC de Girona al costat de Sílvia Paneque, la tinent d'alcalde socialista nomenada arran del pacte entre CDC i PSC al consistori.

Nadal, conscient que la seva presència a l'acte era novetat, va assegurar que qui es pensés que no acceptaria la invitació dels socialistes per participar a la conferència estava equivocat. També va aprofitar l'ocasió per explicar que, en els últims temps, se sent "més a prop que abans de la centralitat recuperada d'aquest projecte respecte a aquesta ciutat", a més de "compartir algunes de les darreres decisions que s'han pres".

Nadal portava distanciat del partit des del 2013, quan va presidir el Pacte pel dret a decidir a la capital gironina i, un any més tard, va dimitir com a president del PSC a Girona. El socialista havia estat una peça clau pel partit i havia exercit alts càrrecs i responsabilitats al ser candidat a la presidència de la Generalitat el 1995, alcalde de Girona entre el 1979 i el 2002 i conseller de Política Territorial del 2003 al 2010.

Després de l'acte, la tinent d'alcalde del PSC fins i tot va dedicar un tuit a Nadal destacant la seva "magnífica reflexió":