El líder del PSC, Salvador Illa, ha presentat aquest migdia la formació de l'autoanomenat 'Govern Alternatiu', una performance política per representar el seu 'marcatge' dels membres del nou Govern de la Generalitat, el de veritat. L'escriptor català Quim Monzó no ha perdut l'ocasió per ironitzar sobre els aires d'institucionalitat d'aquest 'govern a l'ombra' amb un tuit, curt però efectiu.

TUIT quim monzó psc govern alternatiu ombra

Repica el timbal

"El Govern Alternatiu!" ha ironitzat Monzó a la xarxa social, contestant a l'anunci del PSC de l'acte de presentació al palau Requesens. En el tuit original dels socialistes, veiem una taula rodona repleta dels 15 'consellers', els dos comissionats i la secretaria de govern, molts documents que semblen importants d'attrezzo i, amb aires solemnes, embotits dins la petita sala anomenada Galeria de Catalans Il·lustres. Però, malauradament, l'objecte de la befa no ha estat aquest matís.

 

twitter psc govern a l'ombra govern alternatiu

El nou govern a l'ombra de Salvador llla / PSC a Twitter

Monzó ha estat més senzill, afegint l'emoticona d'un timbal repicant, i deixant que la situació parli per si sola. Amb el repicar del timbal, el Gran Circ de la Política s'anuncia, sovint amb una seriositat que frega el ridícul, l'autoparòdia i el pastitx.

El govern a l'ombra

Salvador Illa, líder socialista de l'oposició, ha presentat aquest diumenge el seu "govern alternatiu" amb una iconografia que aspira als aires oficialistes de la Generalitat. L'escenari escollit pels socialistes ha estat el Palau Requesens, que ha servit de reproducció del Palau de la Generalitat. Illa ha baixat les escales del pati interior del palau gòtic i s'ha dirigit amb solemnitat a un faristol preparat amb el "logo" creat pels socialistes que emula de forma tosca el blasó del govern català.

El govern alternatiu s'ha reunit abans de la presentació, al més pur estil oficial. Els 15 consellers, els dos comissionats i la secretaria de govern han mantingut una reunió al Palau amb el líder socialista. Illa no ha fet referència a la reunió en el seu discurs, el qual ha fet dues vegades, en català i castellà. Un cop acabada la seva intervenció el socialista no ha respost preguntes, ha agraït els aplaudiments i ha marxat per on ha vingut entre les aclamacions dels assistents.

Més enllà de la performance el discurs d'Illa ha reiterat el tipus d'oposició que fa dies que exposa que farà. També ha aprofitat per ressaltar l'interès del PSC per l'ampliació de l'aeroport del Prat. La convivència, la cooperació i el diàleg han estat els grans protagonistes de la presentació d'Illa. El líder socialista ha assegurat que: "Els membres del govern alternatiu tenim l'ambició de treballar des de la suma".

Illa ha insistit en la voluntat de fer una oposició d'entesa, que cerqui establir ponts amb el Govern de Pere Aragonès, ja que segons el socialista: "Vivim un temps amb reptes extraordinaris i una bona oposició ajuda a fer un bon govern". El líder de l'oposició ha oferit quatre grans pactes al Govern de la Generalitat que inclouen accions que van des de combatre la pandèmia, els fons europeus o una remodelació dels mitjans públics catalans

 

Foto principal: l'escriptor català Quim Monzó / ACN