Quim Arrufat, que havia anunciat que es presentaria a les eleccions municipals de número 4 a les llistes de Capgirem Vilanova - CUP, ha declarat finalment que no anirà a les llistes, i s'ha disculpat per això. Mitjançant unes piulades i una carta, ha volgut deixar clar que la seva retirada es deu a motius personals. Ha aclarit que "noves responsabilitats familiars comencen tot just a caminar aquests dies". Ha argumentat que "necessitava parar" perquè "el darrer cicle polític ha estat molt intens i esgotador". Fa un mes que Arrufat ja havia anunciat a la CUP la seva decisió però avui s'ha fet pública.

Arrufat ha volgut deixar clar que no té discrepàncies amb el projecte de Capgirem Vilanova, que continua qualificant de "la millor aposta per a Vilanova i la Geltrú". I ha manifestat que continuarà militant per al canvi social: "No marxo, canvio de posició, però segueixo al front".

En la carta Arrufat recorda que ja portava 10 anys en política, des que va entrar el 2009 a l'Ajuntament com a regidor, i ha afirmat que ha acumulat molt de cansament. Anuncia que assumirà nous reptes laborals i nous projectes. I apunta que la seva renúncia pot ser, també, una oportunitat per a "gent més preparada que puja, que s'anima, que es compromet, que té força i energia".