Els que celebren avui, 6 de desembre, la Constitució són els "cínics i carcellers", segons el diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián. 

Rufián ha afirmat aquest dijous que "els que estan celebrant els 40 anys de la farsa de la Constitució i l'article 155 són uns cínics i uns carcellers". En un acte de la campanya Ciutats republicanes, ciutats de progrés a Mataró, Rufián també ha carregat contra l'extrema dreta espanyola i ha afirmat que "dir la veritat és dir a Abascal que ens tindrà davant seu perquè ser independentista i republicà és ser antifeixista".

Al seu compte de Twitter, Rufián s'ha referit als manifestants que aquest matí han participat a l'acte de Vox per la Constitució. Segons el republicà, han estat un grup de "feixistes, xenòfobs i racistes"

En l'acte Ciutats republicanes, ciutats de progrés d'aquest matí també hi ha intervingut la portaveu i diputada al Parlament Marta Vilalta, que ha llegit una carta d'Oriol Junqueras en què diu que "si aspirem a una victòria absoluta hem de representar el conjunt del nostre país, sumar i sumar, i això exigeix seduir i convèncer, perseverar".