Diferents analistes han coincidit en un debat a la xarxa que és el PSOE qui aguanta la monarquia espanyola, una opinió que s'ha estès després de la compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez, en roda de premsa a la Moncloa

L'activista independentista Albert Pereira ha indicat que aquest ha estat precisament el missatge que ha volgut donar Sánchez en la roda de premsa. "La monarquia espanyola no podria sobreviure amb el suport només dels partits de dreta, monàrquics per naturalesa. El suport del PSOE és fonamental. I Sánchez ha sortit a dir que això no canvia", ha indicat.

"Una gran diferència entre la situació actual i la del 1931 és que llavors tota l’esquerra espanyola era republicana, i ara el PSOE dona ple suport a la monarquia. Per això el PSOE és el partit més important per al règim: la monarquia no cau -ni caurà- gràcies al PSOE", ha afegit.

El periodista Jonathan Martínez ha coincidit que mentre governi el PSOE la monarquia espanyola seguirà. "És trist, però perquè caigui la monarquia ha de caure el PSOE", ha manifestat. En termes semblants s'ha expressat el periodista Ignacio Cembrero a La Sexta, donant per fet que la monarquia espanyola no s'enfonsarà perquè el PSOE l'aguanta.

El professor de la Universitat Ramon Llull Francesc Vilallonga entén que tot el govern espanyol és copartícep d'aquest suport a la pràctica, Podemos inclòs. "Ara mateix, el pilar fonamental que aguanta la monarquia és el govern PSOE-Podemos. Només amb la dreta, ja hauria caigut", ha apuntat.

Altres han retret a Sánchez que el 14 d'abril publiqui tuits referents a la República espanyola, quan després esdevé puntal de la monarquia.

El president espanyol ha aprofitat aquesta tarda la roda de premsa de balanç de govern, per sortir en defensa de la monarquia espanyola, i del règim del 78, mentre s'ha negat a explicar la intervenció que ha tingut el seu executiu en la fuga de Joan Carles I, al·legant que és matèria confidencial.

El mandatari espanyol fins i tot ha evitat explicar a quin país és hores d'ara el monarca emèrit, i ha assegurat que ho desconeix. "No tinc informació d'on és", ha deixat anar.