Aquest migdia s'ha presentat al Tribunal Suprem la querella contra Pablo Llarena per prevaricació. La demanda impulsada per Querellants per la república suma 3.418 denunciants i s'ha entrat al Suprem just l'endemà de conèixer-se la resolució del tribunal alemany sobre l'extradició només per malversació de Carles Puigdemont.

Feia mesos que hi treballaven, però una topada amb l'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, va fer posar el fre per no entorpir l'estratègia de defensa del president a l'exili.

La querella, que va dirigida a Llarena i els tres magistrats de la sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem, és per la vulneració dels drets fonamentals com el sufragi actiu i dret de representació política dels electors de Catalunya, per un delicte de prevaricació i "està totalment enfocada en el moment de la denegació reiterada de la investidura de Jordi Sànchez. És fonamental en les dues investidures denegades i culmina en el moment que es fa la suspensió dels drets com a diputats dels processats", el 9 de juliol, segons ha explicat Mònica Fernández, una de les portaveus de Querellants per la república.

La querella va directa contra la instrucció de Llarena, perquè, segons els querellants, "aquestes resolucions són manifestament injustes, i són manifestament injustes perquè no tenen una base jurídica en la qual recolzar la denegació que es fa de la seva participació en la investidura". Mònica Fernández remarca que "són una sèrie de resolucions que van encaminades totes a aconseguir el que han intentat aconseguir ara amb la suspensió dels diputats en l'exercici dels seus drets i deures".

 

 

Les expectatives que el Suprem admeti a tràmit la querella són baixes. Però Querellants per la república té previst arribar fins a Europa si els rebutgen la querella i tots els recursos que puguin presentar.