El jurista Joan J. Queralt ha manifestat a Catalunya Ràdio que el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Llarena va "faltar al respecte" a l'exdiputada de la CUP Mireia Boya quan li va preguntar si preferia que la inculpés de rebel·lió, i ha apuntat que "això és sancionable".

Segons Queralt, l'actitud de Llarena "és sancionable disciplinariament, és inadmissible, és una falta de respecte al justificable". "El jutge ha de mantenir una posició d'estricta elegància, no pot maltractar el justiciable", ha afegit.

El jurista ha afegit que no és el primer cop que a la Justícia espanyola es produeixen "episodis de fanfarroneria", i ha recordat el cas del jutge de l'Audiència Nacional Guillermo Ruiz de Polanco, que va ser amonestat. "Això no es pot permetre. Dir ¿Qué quieres que té impute?. Només li falta dir tía me lo dices en la calle. Això no pot ser", ha indicat.

Boya va retreure a Llarena la disparitat de criteri entre ella (acusada de desobediència) i Carme Forcadell (acusada de rebel·lió), i va ser llavors quan el jutge li va dir si preferia que la inculpés també de rebel·lió.