El jurista Joan Queralt ha reaccionat a la carta de comiat de Carlos Lesmes, el president del Tribunal Suprem, al jutge del 13, i a la qual ha tingut accés El Nacional. Queralt ha remarcat que "és més esfereïdora del que sembla". En aquesta carta, s'hi manifesta "amb tota la cruesa", segons el jurista, "quin és el significat del mandat constitucional del jutge 'sotmès directament a l'imperi de la llei'".

Ho ha comunicat al seu compte de Twitter on adjunta l'article 117.1 de la Constitució Espanyola. "La justícia emana del poble i és administrada en nom del Rei pels jutges i magistrats que integren el poder judicial, independents, inamovibles, responsables i sotmesos únicament a l'imperi de la llei", determina l'article. 

El jurista no es queda aquí. Considera que "Lesmes no representa ningú més que a qui l'ha posat a la poltrona del Consell General del Poder Judicial" i que "construeix un model de jutge que no té res a veure amb l'Estat de Dret". 

Per Queralt, aquesta carta és una mostra inequívoca més que, des de les altes instàncies, "el partit es juga contra l'àrbitre".