Què passarà a les eleccions municipals del 2019 a Molins de Rei? Oriol Romeu, coordinador de Ràdio Molins de Rei, ens explica quins factors seran clau en les properes eleccions. 

Com és Molins de Rei? 

Molins de Rei és un municipi del Baix Llobregat, que ocupa un espai estratègic, de zona de pas des de fa segles, entre la serra de Collserola i el riu. Molins de Rei té 25.000 habitants i una economia basada en la indústria i els serveis i la supervivència dels conreus que durant segles havien dominat l’activitat de tota la zona. Molins de Rei té, a més, una intensa vida cultural.

Quin va ser el resultat de les eleccions del 2015?

Recordem els resultats de les eleccions municipals del 2015 a Molins de Rei, on surt escollit alcalde Joan Ramon Casals, de Convergència i Unió, amb una reedició, en primera instància, del pacte amb el PSC que havia marcat la legislatura del 2011.

Trencament del pacte amb el PSC

Arran de l’aplicació del 155, es trenca el pacte entre PDeCAT i socialistes. Es forma un pacte sobiranista, amb la CUP i ERC.

El conflictiu ple del 4 de febrer del 2019

L’alcalde Joan Ramon Casals va deixar el càrrec per incorporar-se com a cap de l’Oficina del President de la Generalitat. Va ser substituït en un ple força tens per Ramon Sánchez, també del PDeCAT, el 4 de febrer del 2019.

Crisis al grup municipal d'ERC

ERC, que tenia opcions de millorar els resultats en les eleccions de maig del 2019, ha patit una crisi interna, que ha fet que el grup municipal passés de tres a dos regidors.

El regidor de Cs deixa el partit

L'únic regidor de Cs, en desacord amb la línia del partit, deixa la militància i es queda com a no adscrit en el consistori. Cs havia obtingut per primer cop representació a l'Ajuntament de Molins de Rei. 

Quins temes centraran el debat electoral a Molins de Rei?

Els problemes de gestió administrativa interna han centrat el darrer tram de la legislatura. També seran importants els equipaments, en concret, el projecte de residència per a la tercera edat, per saber quin serà el model de gestió i la magnitud de la inversió. 

Quines candidatures es presenten i quina és la previsió de resultats?

Es poden presentar fins a 10 candidatures amb opcions per a les eleccions municipals del 2019. La CUP i Podem podrien anar junts en coalició. Joan Albert Fabra, del Moviment 15 Arcades, encapçala una formació que aplega gent molt jove i amb ganes de renovació. També Primàries Catalunya, en l'òrbita de Jordi Graupera, pot presentar candidatura. 

'El Nacional' aposta per donar cobertura de les Eleccions Municipals 2019 amb informació diària

El Nacional publicarà diàriament, des d'ara i fins al dia de les eleccions municipals del 2019, informació relativa a diferents municipis de les comarques del Vallès Oriental, del Vallès Occidental, del Baix Llobregat i del Barcelonès, així com les ciutats de Tarragona, Girona i Lleida. Diferents periodistes d'àmbit local ens explicaran les claus que marcaran les properes eleccions en els seus municipis. També disposarem del testimoni dels principals candidats en els municipis més representatius.