L'entitat espanyolista Impulso Ciudadano, que és la que va presentar el recurs davant el TSJC contra la pancarta dels presos i exiliats del palau de la Generalitat, està presidida per l'exdiputat de Ciutadans José Domingo.

L'entitat va ser creada l'any 2009 però fins fa poc temps s'havia mogut dins de Societat Civil Catalana (SCC). Va decidir seguir una via pròpia, amb cada cop més presència pública, després de la crisi que es va obrir a SCC entre els sectorts socialistes i populars per al control de l'entitat, quan el PP va ser desallotjat de la Moncloa i hi va accedir Pedro Sánchez amb la moció de censura.

Impulso Ciudadano manté contactes estrets amb l'entorn del PP i de Cs. El passat mes de setembre la Fundació del Diario Madrid i l'Associació de Periodistes Europeus de la capital espanyola van convidar Domingo a presentar l'entitat, en un acte en el qual també van participar l'exministra popular Ana Palacio, el filòsof Fernando Sabater i l'exfundador de Cs Francesc de Carreras. No va amagar que Impulso Ciutadano podria estendre's per Espanya.

El passat mes de març es va incorporar a la direcció de l'entitat l'expresident de Societat Civil Catalana Rafael Arenas, que també hi havia quedat desplaçat.