L'economista Xavier Sala-i-Martin dona una proposta al govern català per reaccionar contra la inhabilitació del President Torra i fa una crida a "desobeir l'estat arbitrari i antidemocràtic".

Aquesta desobediència la fa contra un estat espanyol que titlla de "quadrilles d'aiatolàs disfressats de jutges i posats a dit pels rectors del clavegueram". Sala-i-Martín, tip de la judicialització de la política, reivindica que "ja n'hi ha prou" amb el que considera que és "una destitució quan i com volen dels presidents que escull el poble".

Sala-i-Martín també demana que els poders polítics catalans es moguin: "El Parlament de Catalunya hauria de ratificar aquesta nit a Quim Torra com a president legítim de Catalunya". També fa una crida a què els poders socials es mobilitzin: "Tsunami Democràtic hauria de coordinar una paralització del país". I per acabar que el mateix president Torra "no convoqui eleccions com a resposta a la Junta Espanyola de Cretins", en comptes de "central".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat