El periodista Jean Quatremer, corresponsal del diari francès Libération, ha manifestat que la prohibició d'entrada que ha patit avui el president Carles Puigdemont, i també el conseller Toni Comín, al Parlament europeu mostra que "el cas català és l'angle mort de la construcció europea". Al seu entendre, l'afer està impactant de ple en les institucions comunitàries.

Quatremer, que és el primer periodista que ha donat la notícia de l'intent de veto a Puigdemont, ha atribuit la decisió al president de la cambra, Antonio Tajani.

Libération

"No és la primera vegada que Tajani actua com un fidel aliat de l'Estat espanyol. Al mes de març, ja va denegar prestar una sala per un esdeveniment que organitzaven eurodiputats, perquè Puigdemont hi havia de prendre la paraula. La raó que van invocar va ser de problemes potencials de seguretat... Ens preguntem quins deuen ser, quan el Parlament europeu s'ha convertit en Fort Knox des dels atemptats de Brussel·les. El problema català s'ha convertit en l'angle mort de la construcció comunitària i deixa en evidència que les eleccions europees només tenen d'europees el nom", ha afegit.