Una quarantena d’eurodiputats de diferents grups polítics han expressat a través d’un manifest signat aquest dimarts la seva “solidaritat” i “total admiració” pels presos en vaga de fam, una mesura de protesta que remarquen que és “pacífica”.

La plataforma denuncia que tot i que la legislació espanyola i la doctrina del Tribunal Constitucional espanyol assenyalen que els recursos d’empara presentats pels presos s’haurien de resoldre en un termini màxim de trenta dies, ja fa un any que els presos van presentar els primers recursos al Tribunal Constitucional i encara no han obtingut resposta. “Demanem posar fi a aquesta anomalia a la Unió Europea, on nou presos polítics i cinc exiliats són considerats ciutadans lliures a tots els estats excepte a l’espanyol”, afirmen.

Des de la plataforma exigeixen l’alliberament dels presos i que es retirin les acusacions per “seguir endavant”. També insten les institucions europees a fer un “gest de responsabilitat a favor de promoure el diàleg per trobar una solució política a l’afer català”.