Jordi Cuixart i Jordi Sànchez serien els primers presos polítics condemnats pel Tribunal Suprem per sedició que podrien accedir a permisos penitenciaris, i sortir de la presó si s'aprova la proposta perquè accedeixin al segon grau penitenciari acordada aquest dimecres per les juntes de tractament. La situació de cada pres i presa política és com segueix.

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Els líders d'Òmnium i l'ANC van ser condemnats a 9 anys per sedició quan feia gairebé 2 que estaven en presó. Amb el segon grau penitenciari tindrien 36 dies de permís a l'any. Podrien sortir el gener del 2020

presos lledoners

Els set presos polìtics reclosos a Lledoners

 

Joaquim Forn i Josep Rull. Els dos consellers compleixen condemnes de 10 anys i 6 mesos. Podrien sortir l'octubre del 2020

Carme Forcadell, presidenta del Parlament, va ser condemnada a 11 anys i 6 mesos. Podria sortir el gener del 2021.

Bassa, FOrcadell i Romeva ACN

Carme Forcadell i Dolors Bassa / Foto: ACN

Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa. Els dos consellers i la consellera van ser condemnats a 12 anys de presó. Podrien sortir el febrer del 2021.

Oriol Junqueras. Condemnat pel Tribunal Suprem a 13 anys de presó, el vicepresident i líder d'ERC hauria d'esperar fins a l'octubre del 2021.

Forcadell està empresonada a Mas d'Enric i Bassa a Puig de les Basses, mentre que la resta de presos polítics estan reclosos a Lledoners.