Plataforma per Catalunya (PxCat), un partit de caràcter xenòfob i unionista nascut el 2002 de la mà del vigatà Josep Anglada, vol aprofitar la tirada de Tabàrnia per presentar-se a les pròximes eleccions municipals. Per això, la formació ha registrat les marques Plataforma por Tabàrnia i Junts per Tabàrnia.

Segons han explicat membres del partit a Eldiario.es, amb aquest nom, la formació vol fer front a les llistes unitàries que l'independentisme pugui fer a les eleccions del pròxim mes de maig. D'aquesta manera, el partit pretén aglutinar i capitalitzar el vot espanyolista i d'extrema dreta i recuperar presència municipal.

Plataforma per Catalunya (PxCat) és un partit d'ideologia xenòfoba i d'extrema dreta que es caracteritza per l'odi a la immigració. Sota el lema "Primer els de casa", la formació va aconseguir fins a 67 regidors i va estar a punt de tenir presència al Parlament de Catalunya el 2011 amb un fort discurs islamofòbic. Tanmateix, aquesta ideologia ha caigut en picat en els darrers anys i per això PxC ara busca un lloc a els corrents més radicals del moviment unionista espanyol.