"Cal denunciar la regressió de drets individuals i col·lectius". Això és el que ha dit Joaquim Maria Puyal a la portada de la retransmissió del partit Barça - Girona d'aquest vespre. Puyal ha començat recordant el partit d'anada del Girona contra el Barça on ja va alertar que s'estaven perdent llibertats i s'estava atacant la democràcia. Ara, 5 mesos més tard, lamenta que la situació "és molt pitjor" i "costa fer transmissions dels partits del Barça i no verbalitzar un crit clar de queixa, d'alarma i de denuncia de la regressió dels drets individuals i col·lectius".

El periodista es dirigeix a tots aquells que van viure la transició democràtica i els diu "segur que esperaven no viure mai més l'experiència dels darrers temps". Tot i això, recorda Puyal, ara ens trobem amb "interferències entre poders públics, desconfiança en l'administració de la justícia, polítics empresonats i aquesta mateixa setmana llibres segrestats, cantants condemnats, obres artístiques censurades...".

Segons Joaquim María Puyal, tots aquests fets estan conduint cap a una deriva dramàtica de pèrdua de la llibertat, fet que complica la feina del periodista esportiu: "Ja sé que això no és futbol i que aquestes realitats no han d'impedir que nosaltres fem la nostra feina, però també crec que la majoria dels oients considera que la nostra obligació professional no ha d'impedir que la nostra consciencia de ciutadans demòcrates denunciï la injustícia", sentencia. 

Finalment, subratlla que s'està intentant debilitar "la precària situació de la llengua catalana", i explica que quan va començar el seu programa es va decidir fer-lo en català perquè "vam pensar que contribuiríem a la normalització lingüística".