La purga que fa temps que la direcció de Ciutadans, encapçalada per Inés Arrimadas, ha engegat contra els crítics continua la seva marxa. Aquest dijous s'ha confirmat amb l'expulsió del partit de dos dels tres regidors que la formació té a la Paeria de Lleida.

Es tracta d'Ángeles Ribes José María Córdoba, als qui el passat mes de juliol el partit ja va obrir un expedient. L'expulsió s'ha produït només un dia després que Ribes i Córdoba expulsessin del grup municipal la regidora Maria Burrel.

La qüestió de tot plegat és que el passat mes de juliol, quan es va obrir un expedient a Ribes, la mateixa Burrell va ser promoguda per la direcció per rellevar-la en el càrrec de portaveu del grup municipal.

Ángeles Ribes ciutadans lleida - acn

La regidora crítica Ángeles Ribes / Foto: ACN

Ara, la situació ha quedat força rocambolesca, ja que mentre Ribes i Córdoba han estat expulsats del partit, segueixen sent regidors del grup municipal de Ciutadans, mentre que Burrell, membre del partit i afí a la direcció, segons ha explicat la mateixa Ribes a ElNacional.cat, ha quedat com a regidora no adscrita.

Aquesta purga també ha afectat altres càrrecs de l'Estat, com és el cas del portaveu a l'Ajuntament de Girona, Daniel Pamplona, i del portaveu del partit al Parlament andalús, Fran Carrillo. Ambdós han estat expedientats i destituïts.

Pessimistes amb el recurs

Ara bé, ni Ribes ni Córdoba no pensen rendir-se i ja han anunciat que han presentat un recurs davant del comitè disciplinari. En una roda de premsa, la regidora ha afegit que en funció de la resolució recorreran a "les instàncies judicials pertinents".

En declaracions a aquest diari, la regidora està convençuda que la decisió del comitè disciplinari del partit no els serà favorable i que acabaran "amb tota probabilitat" recorrent-la a la justícia.

En l'atenció als mitjans, Ribes ha assenyalat que el grup municipal va acordar dimarts l'expulsió de Burrel perquè "no col·labora en la feina diària del grup fins al punt que les seves aportacions se cenyeixen a mantenir la seva agenda pròpia sense que es constati cap aportació".

La regidora, que forma part del corrent Renovadors Cs, ha atribuït el seu expedient d'expulsió a la seva actitud crítica amb la direcció del partit. "Jo formo part de Renovadors, afiliats i càrrecs de Cs que hem estat crítics amb les decisions, a la nostra manera de veure catastròfiques, que s'han pres des de diversos òrgans de direcció del partit", ha afirmat Ribes.

La regidora crítica ha afegit que ella ha contribuït des del 2006 i Còrdoba des del 2010 "a aixecar el projecte de Cs i no creu que ningú pugui dir que no s'han esforçat i sacrificat", en les seves paraules.

 

Imatge principal: la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu / Foto: Efe