Titulars diversos als diaris d'aquest diumenge 15 de maig on costa veure punts en comú. La Vanguardia publica una enquesta que dona el PSC guanyador d'unes hipotètiques eleccions catalanes. Protagonisme per a Chanel al festival d'Eurovisió, tot i quan han tancat les primeres edicions dels diaris encara no es coneixia el resultat. Finalment, el certament va guanyar-lo Ucraïna. El president del país, Volodímir Zelenski, té intenció de celebrar-lo l'any vinent a Mariúpol. La Razón publica una entrevista a la portaveu del PP, Cuca Gamarra i Ara dedica especial atenció als nous fàrmacs per superar el càncer. Les criptomonedes són les protagonistes d'un reportatge d'El Periódico i El Punt Avui dedica un monogràfic a la situació de l'habitatge.

Ara ofereix un dossier sobre noves teràpies oncològiques: "Com es guanya la lluita contra el càncer". I en la fotografia es veu una dona d'esquenes amb un mocador al cap. També destaca l'entrevista al Premi Nobel de Física del 2019, Michel Mayor. El Periódico aposta per un tema propi sobre moneda virtual: "Què cal saber de les criptomonedes". I destaca en la portada "La factura mental que paguen els polítics" amb les fotografies d'Elsa Artadi, Meritxell Batet, Iñigo Errejón, Víctor Pérez, Carles Fabró i Itziar González.

ara 15 mayo

La Vanguardia obre la portada amb l'enquesta sobre les eleccions catalanes: "El PSC creix i guanya". I també subratlla que "perilla" la majoria independentista al Parlament. Pel que fa al CatalanGate, el rotatiu aporta novetats assegurant que "El CNI va espiar el triomf d'ERC a Barcelona". De fet, el mateix rotatiu ja anunciava aquest dissabte una llista amb 18 espiats confirmats pel CNI, entre les quals hi havia Pere Aragonès, Jordi Sànchez, Carles Riera, Elisenda Paluzie Albert Batet o Marcel Mauri. La fotografia és per les cues de persones en la Nit dels Museus.

el periodico 15 mayo
 

 

la vanguardia 15 mayo
 

El Punt Avui destaca que "a Catalunya hi ha 53.000 persones sense llar i 15.000 al carrer o a l'alberg". La fotografia de portada és per al ministre d'exteriors de Finlàndia arribant a la reunió de l'OTAN, que il·lustra el titular "Finlàndia no afluixa amb Putin". A la part de sota de la portada s'hi llegeix "La comunitat educativa continua pressionant el govern" i "Pesarrodona guanya les eleccions al secretariat nacional de l'ANC".

el punt avui 15 mayo

La Razón publica una entrevista a la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, que carrega contra les "mentides" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. I també explica que Feijóo recupera exministres en les candidatures del PP. Així mateix, fa pública una enquesta sobre les eleccions municipals a Madrid en què destaca que Almeida "acaricia" la majoria absoluta.

la razon 15 mayo

ABC situa com a tema principal la voluntat de Finlàndia d'entrar a l'OTAN: "Putin advierte a Finlandia del error de entrar en la OTAN y le corta la luz". I publica amb una gran fotografia un reportatge que viatja als orígens del tenista revelació Carlos Alcaraz.

abc 15 mayo

El País explica que la desconnexió guanya adeptes davant l'allau de missatges que altera la nostra vida: "Presos del móvil: el ruido digital nos asfixia". I dedica la fotografia de portada a il·lustrar la malnutrició a l'Àfrica amb la imatge d'un nadó malalt. En aquest sentit, parla d'una "crisi alimentària global". 

el pais 15 mayo

Finalment, El Mundo destaca l'actuació de Chanel a Eurovisió i titula: "Chanel deslumbra a Europa". També destaca en portada que "El PP supera su crisis en Madrid con una fuerte subida de Almeida". Hi ha una mica de lloc també per a l'OTAN i la pressió dels socis perquè Turquia no veti l'ampliació que podria incloure Suècia i Finlàndia.

el mundo 15 mayo

 

Imatge principal: una impremta de diaris / Unsplash